How to verifiy "advancedsettings.xml" setting have actually been applied

Hi,

Im running OSMC on a RP3.

To help with buffering issues, I’ve created an “advancedsettings.xml” file at this folder location:
/home/osmc/.kodi/userdata/
… and added the recommended setting for cachemembuffersize,readbufferfactor etc.

But - how do I verify that these settings have actually been read & applied pls?

I can’t seem to see anything in the SYSTEM > SYSTEM INFORMATION menu - apart from available memory which stays at approx. 733MB regardless of how high I set cachemembuffersize.
Hence starting to doubt whether my settings are being applied.

Thanks

Logs easily and quickly verify this.

OK thanks.

I’m still fairly new to all this.
I think I know how to initiate & start a log - but can you explain how I read the log file that gets created pls.

Enable debugging and check kodi.log
If you need help upload the log

To get a better understanding of the problem you are experiencing we need more information from you. Please see http://osmc.tv/wiki/general/how-to-submit-a-useful-support-request/ for advice on how to help us.

Thanks for quick response.
At this point I’m not looking to upload a log (although that may come soon :slight_smile: ).

Could you explain how I physically open & read the log I create.
Can this be done in OSMC.
Or do I need to do it via the terminal?
Or do I need to copy the file some how & use my pc to read it.

Sorry - all probably daft questions - but I just don’t know.

http://kodi.wiki/view/Log_file/Advanced

Thanks - I’ll take a look tonight.
Cheers