Kodi Hangs (partially) when watching IPTV streams

Hello Im Kris from Poland

I recently switched to OSMC from Openelec (i love OSMC UI responsiveness, simplicity of default skin, and overall performance)
I have Raspberry PI B+ 512MB, installed on 8GB SD card (10 class).
My problem is with IPTV streams (i.e. Telewizja Polska plugin).
After selecting any stream (no mater HD or SD) stream starts, there is sound and video but after a while , the buffering spining wheel hangs and stays on screen. It usually disappears after a minute or two but sometimes stays forever. I cant control Kodi when it happens but as I noticed Kodi buffers commands from remote.
I can ssh to device, cpu usage is about 20% at that moment
In log i can see only such an entries when it happens:

"
11:51:31 910.222473 T:2650797088 NOTICE: Thread BackgroundLoader start, auto delete: false
11:51:31 910.963989 T:2689594400 WARNING: CRenderManager::WaitForBuffer - timeout waiting for buffer
"

No overclock, all unused services are disabled. I havent noticed such behavior on Openelc or XBian.
Tried on 2016.01-1 and 2015.12-4 release.

Any help would be appreciated :slightly_smiling:

PS. debug log: http://paste.osmc.io/edamayisix.vhdl
PS2. I noticed that right after reboot this spinning buffering circle disappears almost immediately, on second stream it takes about minute, on third almost always does not disappears at all.
Best regards,
Kris

To get a better understanding of the problem you are experiencing we need more information from you. Please see http://osmc.tv/wiki/general/how-to-submit-a-useful-support-request/ for advice on how to help us.

update nr 2
I guess its skin related. With Confluence skin I haven’t noticed such behavior.
update nr 3
After switching back to OSMC skin - buffer indicator disappears (with little lag, but disappears - i tested it on many streams)