Remote issues on 4k + , dead?

My remote is also not working. It gives a blue light on the remote itself, so there is power, but the box is not responding.

Have you tried solution from the second post?

My mistake, i apologize for saying something that ism’t true, There was no usb dongle in the Vero.Now it works fine, Sorry about this horrible mistake i made.:cry:

Hi Sam

the dongle arrived and the issue is exactly the same

trying to pair with the dongle disconnected, the remote using HOME and OK for 5 seconds does NOT display any lights on the Vero.

As I written before the lights flash on the remote not the vero!

nothing flashes anywhere…

On the predecessor remote of a Vero 4k the LED is found here:

Is that a typo? The dongle needs to be connected to pair it.

Just to be sure, see one of Sam’s instructions.

Ive done the instructions from Sams post, same issue!

So, you can see the blue LED on the Remote Control steady glows after pressing Home+OK button same time for 5 seconds?

No, there are no LEDs

Did you get a new remote? If so did you pull the plastic tab from the battery compartment? If it’s your original remote have you replaced the battery?

You didn’t answer my question before; is the dongle plugged in?

This is the original remote, it worked for about a week.

Dongle is plugged in and yes the plastic is out LOL

@dastrix Excuse my English but this is now confusing me:

You own now an original remote control which came with the Vero and a replacement remote control.
In both controls:

  • you replaced the batteries several times
  • no LED is visible on the controls pressing Home+OK button same time for 5 or longer seconds
  • you re-inserted the USB dongle into the powered Vero after having pressed the Home+OK buttons on the controls for 5-6 seconds

That would mean you would have got two times DOA remote controls, very unlikely … but who knows. From what Sam said in most cases the returned remote controls show drained CR2032 batteries as reason for not working …

No, i was never given a replacement remote.

Only a replacement dongle.

I have 2 dongles and 1 remote.

Yes, replaced the battery several times
Yes, no LEDS on the remote
Yes, i did.

Thx for this clarification.

You can contact support@osmc.tv and we can replace this for you.

Hi Sam

I sent an email a few days ago but didnt get a reply…

Cheers

I’ve replied to your ticket #616897 now. Sorry for delays – I’m a day or so behind on support tickets at the moment.