Video Library - seeing TV series or Movies I cleaned before


#1

Hello, I have some another thing I would like to know about.
I have Movies and TV shows in library, as anyone else does.
All media are stored on external HDD connected via USB 2.0 to Vero 4k.
I will watch entire TV show or Movie and then delete it from ext. HDD over samba from Windows PC. Then I go to Settings -> media -> clean library. As stated in Kodi, it will look and delete all library contents which are physically not there or on disconnected external devices, like NAS or USB HDD.

I used to do it like that on my old HTPC. Delete over LAN or from Kodi…its the same thing for me. It worked perfectly.

Now to the weird thing: it happens frequently, that those deleted Movies or TV shows stays in Kodi Library. I can still see them, with their watched indicator. Altough they was deleted over LAN, and Library cleaning was done. When I try to play them, it will tell me obvious thing - the file is physically not there (in case of Movie) or show me empty list (TV Shows episodes) and if I want to delete it from library. But when I return back, into lit of movies or TV shows, it is not there anymore. Like Kodi does some refresh or such thing.

Is this just some glitch of Kodi, because now all the media are on external HDD connected through USB 2.0? Before, on old HTPC, it was regular SATA HDD and this not happened. So maybe simply Kodi won’t refresh those external device so often? Dont know, just shooting blind :slight_smile:

Is there someone another who encountered similar behavior? I can live with it, but if there is fome fix, it would be good. And if there isn’t, as I write…I can live with it :slight_smile:


#2

Hi,

To get a better understanding of the problem you are experiencing we need more information from you. The best way to get this information is for you to upload logs that demonstrate your problem. You can learn more about how to submit a useful support request here.

So, in summary:

  • activate the logging
  • reboot the OSMC device
  • reproduce the issue
  • upload the log set either using the Log Uploader method within the My OSMC menu in the GUI or the ssh method invoking command grab-logs -A
  • publish the provided URL from the log set upload, here

Thanks for your understanding. We hope that we can help you get up and running again shortly.

Tom


#3

Hey, logs from today are here:
http://paste.osmc.tv/ipinuxaqih


#4

Hi,

14:02:02.413 T:4076438096  NOTICE: CleanDatabase: Starting videodatabase cleanup ..
14:02:07.838 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.aswim/?mode=GV&url=ZzNclzF2TnCLjhVZ5iS3rQ
14:02:07.854 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.earthcam/?url=http%3A%2F%2Fvideos3.earthcam.com%2Ffecnetwork%2F3273.flv%2Fplaylist.m3u8&mode=9&name=Miami+Beach+-+Miami%2C+FL+-+Ocean+Drive+Cam%2C+United+States+Live+%28HLS%29
14:02:07.870 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.earthcam/?url=http%3A%2F%2Fvideos3.earthcam.com%2Ffecnetwork%2F6593.flv%2Fplaylist.m3u8&mode=9&name=Copacabana+South+-+Rio+de+Janeiro+Cam+-+Copacabana+South%2C+Brazil+Live+%28HLS%29
14:02:07.887 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.earthcam/?url=http%3A%2F%2Fvideos3.earthcam.com%2Ffecnetwork%2F9299.flv%2Fplaylist.m3u8&mode=9&name=East+View+-+CN+Tower+Cam+-+East+View%2C+Canada+Live+%28HLS%29
14:02:07.904 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.earthcam/?url=http%3A%2F%2Fvideos3.earthcam.com%2Ffecnetwork%2Fhdtimes10.flv%2Fplaylist.m3u8&mode=9&name=Times+Square+4K+-+Times+Square+Crossroads%2C+United+States+Live+%28HLS%29
14:02:07.904 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=OcPD7OtMK3M
14:02:07.920 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=Oic4k6YXrrU
14:02:07.937 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=cF1-RPTyKVI
14:02:07.954 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=cW8WI2UXoO0
14:02:07.954 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=eMV8VTkM0S0
14:02:07.970 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=kXXUQvOfoa4
14:02:07.987 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=rQXIDtXmJZY
14:02:08.004 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=wa33fpnruTM
14:02:08.004 T:4076438096 WARNING: CreateLoader - unsupported protocol(plugin) in plugin://plugin.video.youtube/play/?video_id=zS7Y9HeRfv0
14:02:08.266 T:4076438096  NOTICE: CleanDatabase: Cleaning videodatabase done. Operation took 00:05

Try disabling temporarily disabling the youtube and earthcam plugins and see if the clean then works correctly. If that doesn’t work you may need to use this:

https://kodi.wiki/view/XBNE_Video_Database_Editor

To remove the unsupported entries from the database, make a backup first.

Thanks Tom.


#5

Thanks, will try and test if it working okay.