Missing music visualization on Vero4K

There are fewer visualisations on GLES platforms unfortunately

Sam

@Sam: You wrote “fewer visualizations” but I cannot found any visualization. Do you have a link for me where I can find one?

The link posted here earlier does’nt work.

Hail @popcornmix, even on Vero 4K he manages to provide stuff :wink:
Using these for the past 3 years or so!

I did try the mentioned Shadertoy visualization by popcornmix above, but that’s not working on my Vero 4k. I really did look for ANY visualization for the Vero 4k, but so far, none of them seem to work. If anyone can link me any working visualization, I will be very happy :slight_smile:

Thanks!

I just installed popcornmix repo: https://github.com/popcornmix/repository.popcornmix.storage/raw/master/repository.popcornmix.zip

And installed the visualisations.

Installing it is not the issue. When playing a song with the visualization selected, produces errors.

Perhaps something can be found in the logs by someone?

http://paste.osmc.tv/madufujiva

I am still open to any other working Visualization for the Vero4K though!

For me it works on Vero4K… very good thank you for the repo link.

I’m using ‘Sound sinus wave by Eitraz’ without any issues from the Shadertoy visualisations, no idea if others work, but that has always been my favo.

I’d love to be able to use that, but alas, it seems I have no clue how to get it working on my Vero 4k… I don’t suppose you can zip up your shadertoy addon for me to try and import it?

What is the problem actually?

  • Can you install the repo?
  • Can you install shadertoy from the repo?
  • Did you enable it in the addons list?
  • When you play music, do you even see the visualisation selectable?

There are so many steps that can go wrong, need more info then it doesn’t work.

Thanks for the reply, and yes to all.

The moment I start playing a song, 2 similar/same errors pop up, and after selecting to OK them, the music starts playing, without visualization.

Please see below the entries in the log (Also linked in my previous post, in Kodi.log)

ERROR: IAddonInstanceHandler::CreateInstance: visualization.shadertoy returned bad status “Permanent failure” during instance creation
FATAL: Visualization: failed to create instance for ‘visualization.shadertoy’ and not usable!

This happens with the repo installed version of Shadertoy.

Regarding your specific use of a visualization, I don’t know how to select only one, as the shadertoy settings only have a single setting to “randomize”

Thanks in advance for taking a look!

I would suggest removing all regarding shadertoy in the .kodi\addons and .kodi\userdata\addon_data directory through SSH and after a restart install again.

In Visualisation settings I have Randomise disabled and in Choose presets I have Sound sinus wave by Eitraz selected.

Thanks, I did all that:

Infortunately, it still does not work :frowning:

The weird thing is that after clearing it out, and re-install via repo, you mention “Choose presets” but I don’t have that in my Shadertoy settings…

Im really getting the feeling that I am somehow not installing the version of Shadertoy that everyone else is reporting to work… It’s version 1.0.8.

Any other ideas, or are we getting into “nuke it and start over” territory?

I got version 1.0.8 as well

Maybe @Theetjuh uses a different skin. Also are you set on expert level?

I’m using the Kodi default Estaury as skin.

Sorry for the late reply, but yes, I am on the default skin as well as using Expert mode for settings.

Anyone have an idea what it could be from the errors in the provided logs?

It’s so weird this is not a problem for other people though…

hey i have the same issue, with presets apparently missing in the settings though they are present in the addon resources folder. did you ever figure this out? thanks.

What presets are you missing?
Which device are you using?

1 Like